Kul med oväntat besök...

Vi tog beslut om att ligga kvar en natt till. Det skulle komma en ”very strong Jugo” så vi kunde inte ligga långsides så vi fick flytta igen. Jugon skulle bralla på i natt och ett dygn framåt. Kändes inte kul att kanske ligga kvar ytterligare ett dygn. Nu hade vi lärt känna Markarska så det räckte för den här gången. Det visade sig att det var ystadbor i omgivningarna. Dom bodde i Podgora några km söder om Markarska. Det var Paula och Martin Nilsson med sina barn Tyra och Teodor. Vi fick kontakt och dom hade hyrt motorbåt och skulle åka på båttur bla till Bol på Brac. På hemvägen hoppade dom av hos oss och vi hade några trevliga timmar tillsammans. Först lite drinkar ombord och sedan en god middag på stan. Mycket trevligt att träffas här.
Även idag blev det drygt 6 km på morgonrundan. Vi har blivit lite av sjusovare så staden har ju vaknat till ordentligt innan vi kommer på benen och det har dessutom hunnit bli ganska varmt. Det blåste runt 10 m/sek från söder och det innebär en rak motvind om vi nu skulle gå. Vinden skall sen öka till kvällen upp till 14-16 m/sek. Då vill vi vara i hamn eller en skyddad vik.
Vi tog beslut om att gå även om alla båtarna i hamnen låg kvar. Men av någon anledning började det hända grejor ombord på grannbåtarna när vi kopplade ur ström och tog in landgången. Plötsligt gick det 4 båtar samtidigt som oss. Ingen ville vara den första idioten som stack men skulle absolut inte bli sist att lämna.
Det blev en lugn tur trots starka vindar. Vi gick för motor och vi blev duktigt sprayade så båten var nog full av salt när hon torkade. När vi rundade Sucuraj på Hvars östspets fick vi plötslig en halvvind. Upp med seglet och livet lekte en stund igen. Vi höll god fart och loggade dryg 11 knop stundtals.
Vi bestämde oss för att gå in i viken Lovice på halvön norr om Korcula. En mysig vik som erbjöd skydd för Jugon som dock viner i riggen. Det skall finnas någon färgmarkering på bojar vad dom tål. Vår är svart och vi hoppas att det är den som är ”värst” och tål mest. Lite som svart pist eller svart bälte i Karate.
Nu är det uppdukat ostar och vin i solnedgången. Kan man ha det bättre?
Nej inte vi...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-