Förlovning i fallet....

Alla tog sina sedvanliga morgonpromenader i omgivningarna även denna dag. Vädret såg ut att bli soligt och varmt trots gårdagskvällens köldknäpp. Man tar alltid på sig för mycket kläder när man sticker ut på sin pw. Efter 10 minuter önskar man att man frös lite när man gick iväg istället för att släpa på en extra tröja.
Efter alla morgonsysslor skulle vi dra upp till vattenfallen, nationalparken Krka. Vi har varit där flera gånger men slås varje gång hur vackert det är.
Denna gång blev det lite festligare än vanligt. Två personer drog sig lite åt sidan och vi övriga trodde dom gått vilse. Väl återförenade så visade det sig att turturduvorna gått och förlovat sig. Tänk att vi fick (nästan) vara med och på denna vackra plats dessutom. Än en gång stort grattis Yvonne och Andreas.
Vi tuffade ner genom floden och Sibenikkanalen med stopp vid fortet vid kanalmynningen. Förlovningsparet valde att simma in och kika på det mäktiga fortet. För att ha koll på duvorna skickades drönaren upp till deras stora glädje. Eller?
Nu började det bli dags att gå vidare. Planen var att gå till Tribunj. Det hade mulnat på och det skulle komma 1,0 mm regn i timmen på eftermiddagen. Visst började det regna men dom hade nog satt en decimal fel. Snarare 10 mm i timmen hade känts rätt. Det blev till att sitta inomhus och äntligen få användning av fjärrkontrollen. Skönt att kunna stå inomhus och styra. Vi ropade upp Tribunj på vhf och bad om att få en kajplats men fick nobben. Antagligen ville ingen gå ut pga regnet. Vi vände helt om och gick mot Vodice och fick där samma svart på vhf:en. Tål dom inte ”lite” vatten. Och Vodice som till och med betyder ”det lilla vattnet” eller nåt sånt.
Vi styrde istället kosan mot Prvic Luka där det fanns plats och regnet upphörde då vi kom in i hamnen.
Förlovningsmiddag på ställets enda öppna restaurang....

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-