Söderut igen....

Nu har det blivit tid för oss att dra oss söderut.
Kan konstatera att ”norr” har mer att erbjuda framöver så hit kommer vi fler gånger. Kanske redan 2018.
Det blev en lång runda i omgivningarna även idag. Nu hittade vi både butik och restaurang. Inga fancy saker men ändå. Historiens vingslag gjorde sig gällande med ruiner, fästningar och torn men vi sket faktisk i det, just idag. Vi bara njöt av vackra och lugna omgivningar. Frukost när vi väl kom ombord igen. Våra grannar gjorde sig klara att gå dom också. Helt vindstilla idag med. Vi tuffade ur hamnen och vred söderut medan grannarna fortsatte norrut. Vi gick mer eller mindre på tomgång och slappade i nätet. Några få justeringar med fjärrkontrollen och vi gled sakta förbi både Ist och Molat. Vi gjorde ett lunchstopp vid koncentrationslägret i Molat. Googlade lite på det och tog lite bilder med drönaren. Lägret drevs av Italien under 1942-1943. Blev lite förvånad och ledsen att det funnits mångs koncentrationsläger i nuvarande Kroatien. Däribland både på Brac och Hvar...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-