Säsongspremiär 2018....

Mobilens väckare skrällde ordentligt denna morgon. Vi ville för allt i världen inte missa vår tidiga flight till Kroatien denna morgon. Det är dags att begå säsongspremiär. Vi skall ner till medelhavet i 10 dagar. En semester som är både efterlängtad och behövlig. En mycket spännande men intensiv vinter och vår.
Ett ganska öde Kastrup gjorde att allt flöt på bättre än normalt. Flygturen till Split är föredömligt kort. En för dagen alldeles för tidig Gin & Tonic och sen är det dags för landning. En landning dock som vi kommer att minnas. Vi märkte att det fina vädret som vi hade hemma inte följde med oss ner. Vi körde in i tunga, gråa moln en god stund innan landning. Utsikten som vi normalt brukar njuta av med en sväng utöver medelhavet och inflygning över öarna fick vi vara utan denna dag. Det häftig turbulens, det regnade kraftigt samtidigt som åskblixtarna lyste upp allt omkring oss. Kan tänka mig att ett antal i planet fick panik. Det gick uppenbarligen bra. Vi kom ut på plattan i spöregn och det var bara att gilla läget. Det var åtminstone ett varmt regn. Vår vän Goran på Taxi Go-Go stod som vanligt troget och väntade på oss och körde oss till marinan. Regnet droppade fortfarande. My Elfri låg innerst vid kajen. Inklämd mellan 2 storasystrar. En Lagoon 52 och en 56:a. Inte lätt att vara lillsyrra och alltid komma i kläm. Det var nu dags att inspektera våra kvarstående punkter sedan leveransen men även kolla in nyförvärven. Eltoalett, undervattensbelysning, coutesy-ligths och solceller. Allt var fixat med några små detaljer som undantag. Måste säga att Navigare-Yachting och gänget i Seget har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är sjukt nöjda.
Vi tog beslut om att bli kvar i Seget då vädret fortfarande var grått och tråkigt. Varmt men det kändes som att det vara till att kura inne i båten ikväll.
Det blev lunch på Barba. Vår nya favoritrestaurang som vi gärna går till när vi är i Seget/Trogir.
Plötsligt blir det ett väderomslag och temperaturen går upp i raketfart och himlen blir blåare och blåare.
Nej vi drar, blev beslutet. Lite bunkring av mat och dricka och därefter iväg. Det blev till att flytta 52:an för gänget så vi kunde slippa ut.
Underbart att komma till sjöss igen. Vår plan denna gång var att verkligen gå dit vinden bär oss bäst. Upp med storen och Code-0 och vi gled i 4-5 knop. På plottern såg vi att vi kommer hamna i Milna med denna kurs och så fick det bli. En 50 fots båt följde oss på vägen och vi tävlades. Åtminstone så tävlade jag. Samma kurs och samma vind. Ibland drog vi ifrån och ibland kom dom ifatt. Han gick nog för maskin ibland.
Vi såg solen gå ner bakom Solta och vi gled in i viken utanför Milna och droppade ankaret. Kunde inte låta bli att köra en runda med drönaren för att kolla livet i Milna men lika viktigt att kolla våra nya blåljus ombord. Häftigt skådespel med milijoner småfiskar och en och annan lite större rovfisk med solglasögon i det lätt överdrivna blå ljuset.
En sanslös kväll. Tyst och stilla. På gränsen till romantiskt faktiskt…..  ;-)
 .

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-