Äntligen höst......

Efter en spännande start på hösten var det nu dags att dra till Kroatien för vår efterlängtade höstsegling. En period på året som vi värderar högt. Klart mindre folk i hamnar och restauranger. Lite svalare. Underbart i solen på dagarna och på kvällen är det en tröja som gäller när vi går och käkar. Fortfarande skönt i vattnet. Det kan knappt bli bättre.
Denna gång följer våra vänner Christin, Jan, Fredrik och Magda med på turen. Mixen att ibland vara själv ombord och ibland ha goda vänner med är oslagbart.
När vi landat i Split tog vi taxi direkt till Kaufland och bunkrade upp både mat och dryck för några dagar. Då kom regnet. Ett rejält skyfall som varade i nästan 2 timmar. Absolut inte likt ett regn hemma i Sverige. Varmt vatten men i tokigt stora mängder så vi var rejält blöta innan vi kom ombord på My Elfri. Men lika plötsligt som regnet kom så sprack det upp och solen torkade upp både båten, våra kläder och sinnet. Kocken ombord föreslog att vi skulle kasta loss direkt och att han skulle brassa lite käk på vägen. Så blev det såklart. Planen var att gå till Milna. Mest för att komma iväg från Seget.
Det blev god mat och motorgång till Milna i motvinden. Långsida vid caféerna vid stadskajen där hamnkaptenen, Mario hade fixat en plats mellan två turbåtar. Middag på Palma smakade bra och därefter en sängfösare ombord.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-