Höghöjdsträning i Kotor...

Vaknade tidigt av att det vibrerade och brummade i vattnet. Jag gick upp och tittade och det var ett stort kryssningsfartyg som tuffade förbi vår båt.. 
Nu var jag vaken men skippern som somnade redan 21.30 igår sover som en stock. 
Vi sover som bäst när vi ligger på svaj med ankare. Inga förtöjningar eller fendrar som gnager mot någon brygga. Vi tar gärna dingen in till kaj och går och käkar, men sedan är det lika skönt att åka tillbaka till båten och på avstånd se när staden tystnar. 
Vi båda jobbar med människor och mycket ljud så lugnet och tystnaden betyder mycket. När väl skipper, Bengt vaknar efter 11 h sömn och solen har gått upp äter vi en go frukost. Vi planerar att segla längst in i Kotorbukten. Vi tänkte även bestiga berget och kolla in borgen från 1400- talet som vi läst om. Det blev en härlig härlig tur i bukten som påminner om de norska fjordarna med höga berg i olika gröna nyanser. Längst in i Kotorbukten vid kajen ser vi kryssningsfartyget som väckte mig på morgonen. Vi bestämmer oss för att återigen droppa ankaret i stället för att gå in i hamnen. Efter en stadig lunch på båten tar vi dingen in och kollar in gamla stan. Vi ger oss upp de 1350 trapporna till borgen ihop med en massa stirriga fransoser och hattbeklädda japaner med selfiepinnar som ska fotas på varje avsats. 
En glass i solen fick bli belöningen när vi kommit ner. Eftermiddagssol på båten och en go middag på kvällen i gamla stan.
PS
Den lille båten i mitten av dom tre små är My Elfri III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-