På väg genom Tyskland...

Vi rullade som bokat på TT-Lines Nils Holgersson på måndagskvällen hyggligt laddade med förväntningar. Vi har ju inte kört i Europa på ett antal år och nu kändes det kul att återuppleva detta.  Inte så mycket sunkiga vägkrogar längs Autobahn men helheten ändå.
Vi hade lite passat bokat skippers buffé och jag hade lite löjligt och ogenomtänkt bokat hytt med utsikt. Helt onödiga pengar för att titta ut på ett svart Östersjön efter maten och möjligen någon minut innan frukost. Att man dessutom skall till Medelhavet och världens bästa utsikt hjälpte liksom inte.
Vi hamnade i en grupp tyska pensionärer i bufféträsket. Dels så åt och drack dom så vi trodde inte det skulle räcka till oss. Har man köpt en buffébiljett så skall det fan i mig ätas och drickas. Övertygad att någon Fritz, Wolfgang och Helga hade magknip på natten. Dessutom är dom lite lustiga för när det kom ett meddelande på radion så började man på tyska. Då stannade allt upp på PRO´s tyska bord. Man la ner besticken och lyssnade koncentrerat.  När det sen skulle repeteras på svenska och engelska var det full aktivitet på gamlingarna som tjoade och skålade och sket fullständigt om vi hörde vad meddelandet gick ut på. Man skulle ha brukat allvar på tyskalektionerna i skolan så hade man varit med i matchen.
Efter en god natts sömn var det dags att rulla av båten. Allt flöt på tills killen som skötte köerna tog sig för pannan och vrålade. Innan alla hade rullat av var det en tysk bil med husvagn som kom körande upp på rampen mot all trafik. Han hade verkligen brått att lämna fäderneslandet för att utforska Sverige. Han fick en skarp reprimand och vända på bildäck och köra ner i kön igen.
Vi valde att ta vägen förbi Berlin då många menar att denna väg är bättre och snabbare så det fick bli så.
Planen för dagen var att övernatta i närheten av Nürnberg. En nätt dagsetapp på 85 mil. Innan det var dags att leta boende så MÅSTE vi bara till Adidas outlet strax norr om Nürnberg. Ett nedslag på ett par timmar och några tusenlappar fattigare var vi väl klädda för höstens kommande träningar.
Nästa uppdrag var att hitta Romantische Straße. En väg som ALLA snackar om som man MÅSTE åka på. Föredrar iofs Autobahn som förkortar tysklandsäventyret betydligt. Efter lite köer och felkörningar så hittade vi tillslut vägen. Vackert måste jag nog tillstå.
Vi checkade in på Hotel Post i den lilla stan Schillingsfürst. Ett litet trevligt hotell mitt i korsningen in stan. God mat och en kall tysk öl fick avsluta denna första dag innan vi såg solen går ner i fjärran.
Det som störde bilden var en vissen gran men man kan ju inte få allt.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-