Tack för denna gång, Saint Marin...

Efter några underbara dagar på Saint Marten var det dags att flyga vidare till BVI och Tortola.
Saint Marten var helt fantastiskt. Vet egentligen inte vilka förväntningar vi hade på ön. Tanken var att vi bara skulle landa från hösten och jobben hemma. Njuta och anpassa oss lite tidsmässigt också såklart även om det bara är 5 timmar vi snackar om.
Hotellet, LTC Hotel partenaire Le temps des Cerises Jeans låg på norra, franska sidan. Vi var överens om att alltid ha en lapp med hotellets namn då namnet var helt omöjligt att uttala, åtminstone för oss. Det var ett familjeägt hotell med en underbar atmosfär. Det låg lite skabbigt där renoveringarna efter Irma har kommit olika långt om man skall uttrycka det diplomatiskt. Man ser ju tydligt orkanens härjningar och det lär ta lång tid innan allt är sig någorlunda likt. Man kallar inte Irma för Irma utan bara the Hurricane. Innebär väl att allt annat var bara bekymmer men Irma var verkligen orkanen med stort O.  Man kan bara ana att en del haft försäkringar och andra inte. Tufft men man ser inget spår av ledsamhet eller att man ser sig som offer. Bara underbara leende och en öppen attityd.
Hotellet var ett boutique-hotell, vad det nu är. I min värld är det ett litet välskött hotell som låg direkt vid stranden med kanonrestaurang och bar. Det finns inte många rum och allt var helt nyrenoverat, såklart.
Familjen hade renoverat det och återinvigde det precis lagom till Irma slog till och nu två år efter slog man upp portarna igen. Kan klart rekommenderas.
Vi han med att hyra fyrhjuling och körde runt ön. Vackert och intressant att se ön på detta sätt. Innebar att vi körde en sväng in i Holland också. Philipsburg är centralorten i holländska delen. Och självklart var vi tvungna att stå vid landningsbanan vid Princess Julianas flygplats för att kolla flygplanen som kommer som det känns, några meter över huvudet när dom landar.
Tyvärr så blev det nästan tre timmars försening och väntan på en överfull, trång och varm flygplats. Det tar både på humöret och plånboken. Men vi har ju semester….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-