Willy-T´s

Efter en taxitur från Beef Island som flygplatsen ligger på med en chaffis med kepsen på sniskan var vi äntligen på Navigares bas i BVI. Möttes av en fantastisk personal. Underbara leenden och vänliga människor. Det blev lite handlande på Rite-Way som var ett stort varuhus i Tortola. Därefter lite mat och god natt.
Imorgon skall vi checka in båten och få ge oss iväg.
Det blev lite stödköp på Bobbys i marinan innan vi fick en grundlig check-in av Lon. Han gick mer grundligt igenom båten än någon tidigare gjort. Han visade oss saker som vi faktiskt inte tänkte på på vår egen båt. Mycket bra. Därefter blev det genomgång av ”alla” öarna i BVI. Vart vi skulle åka och vad vi skulle låta bli. Var vi kunde tanka vatten mm, mm.
Äntligen kunde vi kasta loss. Eller inte. Nej personal från basen tog ut båten och körde oss till en kaj så vi lätt skulle ta oss ur hamnen på egen hand. Dom kanske ansåg att dom hade haft nog med katastrofer på ett tag utan att riskera att vi ramponerade grannbåtarna.
Vi tuffade till Norman Island. Hittade en boj och njöt i solen. Fan, vad bra vi har det.
Vi låg i samma vik som den legendariska Willy-T. Någon typ av skepp som blivit en bar. Jäklar vilket liv det var och klockan var tre på eftermiddagen. Båten var helt nerlusade av jänkare som hade fått in tidernas ”skott”. Dom shottade och vrålade i kör. Märkliga fåglar dom där. En och en eller i par är dom tämligen skygga men i grupp är dom helt galna. Men dom var ju ganska kul att se på. Dom gick på dealen att få en låtsastatuering på båda skinkorna med Willy-T´s logga i utbyte mot en Fireball. Bra deal. Lets make America great again.
På kvällen testade vi grillen ombord och skepparen lyckades bränna stekarna även om det värsta gick att skrapa bort. Dock kul med grill ombord.
En drink i soffan i mörkret, amerikanarnas skrik i bakgrunden, en vacker stjärnhimmel och en underbar fru tillsammans på semester.
Vad kan man mer begära…

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-