Kul med båtkompisar....

 
Vi hade där en mysig kväll på en konoba i hamnen. Ett väl valt bord lite ifrån alla andra. För det var faktiskt mer folk ”på stan” än vad jag trodde. Det blev en hel del rövarhistorier då vi inte setts på ett tag. Lite trötta efter resan blev det en hyggligt tidig kväll. Imorgon skulle vi segla tillsammans men med var sin båt, såklart.
Planen vara att vi skulle lägga oss vid någon mysig ö på vägen för lunch och bad och därefter gå till Zaton.
Vi sov som vanligt gott ombord och det satt bra med en runda i omgivningarna innan frukost. Minst 5 km skall det bli varje morgon är planen.
Det hade blåst upp men skulle lägga sig igen efter 14. Annette och jag tog beslutet att gå ut och lägga oss i lä vid någon ö för att få bada medan Ladybug valde att vänta tills efter kl 14.
Planen ändrades igen då vinden inte avtog så Annica och Mårten valde att stanna medan vi på My Elfri vägrar att backa utan det är bra framåt som gäller så det blev Primosten för vår del. En mycket god middag på Varos och därefter tog vi dingen ut till My Elfri som låg vid boj idag. En grym frihetskänsla att ligga på svaj på eget ankare eller vid boj. Framförallt slippa gnisslande fendrar och tampar men även nån dryg båtgranne om man har otur. Just i Primosten kan det dessutom vara en hel del hullabaloo från ställen som inte har för vana att stänga när man planerar att gå till kojs.
En magisk stjärnhimmel denna kväll. Man blir lika slagen av hur vackert det är. Inga lampor från städer som strålar ut sitt ljus och låter verkligen stjärnor och planeter äga himlen.
Åter igen in till land med dingen och träningsskor på för dagens runda. Efter nån kilometer ringer Mårten och undrar ifall vi är vakna. Då hade dom kastat loss tidigt och tagit sig till Primosten för att möta upp. Härligt med morgonpigga kompisar.
En snabb frukost och sedan drog vi iväg norrut.
Vi får se var vi landar….

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-