Vilket spännande uppdrag....

Annette och jag fick en fråga om vi kunde arrangera en segling i Kroatien för ett gäng kollegor på HL-Bygg i Skurup. Samtalet kom i januari/februari och det gällde en vecka i höst. Vecka bestämdes i september men fick snabbt utökas till två veckor då intresset var så stort. Det blev två gäng som byttes av.
Vi var grymt stolta och förväntansfulla för detta med att jobba med event på segelbåt har kittlat oss länge. Nu blev det verklighet och det kittlade dödsskönt i kistan. Känslan av att få visa andra Kroatien, för oss paradiset där vi trivs som bäst. Den andra känslan var om vi verkligen kunde leva upp till vår uppdragsgivares förväntan.
Båt och båt bokades. Valet föll på en Lagoon 50. En 15 meter lång katamaran med 6 dubbelhytter och 2 fylleceller. Låter värre än vad det är men det är sk besättningshytter. Enkelhytter som ligger längst fram i varje skrov. Lite trång men om man vill ha lite egentid så är det helt ok att bo där. Vi fyllde varje plats så vi skulle bli 14 personer ombord per besättning. Kommer detta funka? Ja det kommer det att göra. Byggare är vana att samarbeta och ta hänsyn till varandra i vardagen så vi var inte oroliga.
 Oändligt många timmars diskussion om vilken rutt vi skulle ta. Vi ville ju visa alla guldkornen men vi hade bara några dagar på oss per gäng så vi fick verkligen tänka till.
Vi ville visa pulsen in en lite större stad eller turistort men även visa lugnet och stillheten i en vik. Att få lägga sig i nätet på fördäck på kvällen och njuta av en magisk stjärnhimmel. En himmel som vi aldrig har här hemma. Himlen är kolsvart och stjärnor, planeter och satelliter syns tydligt. Att vakna upp i en vik med spegelblankt och kristallklart vatten är inte självklart för alla. Minnen för livet skulle vi ge våra gäster.
Besättningskläder beställdes, hamnplatser och restauranger bokades upp. Logistiken med transfers kors och tvärs för besättningarna skulle också bokas.
Mat och dryck beställdes till båten så vi kunde koncentrera oss på upplevelserna istället för shopping väl på plats.
Så blev det äntligen dags. Annette och jag åkte ner några dagar i förväg för att på plats lägga sista handen kring planering och fix.
Vi flyttade båten till Primosten där första gänget skulle anlända. Hela dagen putsades det på båten och den sista provianteringen gjordes.
Plötsligt kom dom….
Hög stämning på kajen som skulle hålla i sig under hela tiden. 
Vi blev så glada att man lyssnat på våra packningsråd att man skall packa i mjuk väska och inte ta med sig för mycket prylar. Dagens bästa packning kom i en Kånken som bara var packad till hälften. Världsklass.
Flytvästen är en annan historia.....
Det blev för var och en att hitta sin hyttplats och alla bodde in sig innan det blev middag på Gostonica Varos, som är vår favorit i Primosten

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-