Åter i Miami...

Like a glove.
Kapten Dimitri parkerade båten vid kaj vid 6-tiden på morgonen utan vi märkte någonting. Absolut ingenting. Man brukar ju känna när bogpropellrar går eller när man slår back. Kaxigt.
Han hade tuffat in längst in i hamnen så om vi bara hade varit vakna så hade det blivit en fin infart med Miamis skyline med solen på väg upp.
Då är det då dags att checka ut från vår första kryssning och fundera över våra intryck.
Är detta något för oss eller var det första och sista gången?
Starten var ganska tuff där vi kände oss ganska vilsna var man skulle vara och när. Det verkade som om vi var i ständig otakt. När bufférestaurangen var i princip tom fick vi tillslut veta att det var någon lobsterfrossa på någon annan restaurang som vi knappt visste existerade. Varför berättar man inte det? Eller vet alla det, lika självklart som Kalle på julafton. Hur som helst hade kryssningsproffsen klart för sig detta och manövrerade sig vant mellan självklarheterna. Och vi sprang hjälplöst efter.
Man hade Happy Hours ibland. Inget som annonserades och inget som behövdes då det var ”fri bar”. Den största delen av passagerarna hade drinkpaket och dom som väljer att avstå alkohol kan väl omöjligt triggas av en Happy Hour. Eller?
Vi passade på att hoppa av båten vid två tillfällen. Först i Cozumel i Mexico där vi bokat en tur i en semiubåt. En båt med glasbotten. Största upplevelsen var när vi gick från innerhamnen mot reven. Vi fick se en stingray i hamnen men tyvärr inte ute vid revet. Men så kan det ju vara i naturen.
I hamnområdet var det stor kommers på tryckta tröjor och sombrereos.
Vi satte oss resolut i fösta bästa bar, Tequila a Go Go och beställde en härlig drink i solen. Den visade sig vara så dyr att vi fick behålla glasen.
Dagen efter landade vi på Cayman Island. Där var planen att hyra en fyrhjuling eller en bil för att se oss om på egen hand. Tyvärr hann vi inte pga att vi skeppades med småbåtar från moderskeppet som låg för ankar. Det blev en taxi till en public beach så vi fick känna på lite karibisk sandstrand.
Men om vi skall sammanfatta vad allt rör sig om så är det MAT. Det går att äta dygnet runt. Och det verkar många göra. Maten är fantastisk god och servicen är fantastisk. När vi väl hittade till main-dining room så blev vi riktigt imponerade. 4-5 personer pysslade om oss med allt från att lägga servetten i knät, fylla på vin, servera och vara allmänt trevliga. Man kände sig sedd.
Hur är denna cirkus möjlig med så mycket folk ombord? Och hur fungerar avloppssystemet kan man också eventuellt tänka.
Och 1000 personer i personalen servar 2000 gäster.
Imponerande helt enkelt.
Ok. Kommer vi göra om detta?
Våra förväntningar var nog inte så högt ställda och vi hade nog en hel del fördomar. Många besannades men vi fick samtidigt många andra positiva intryck. Så ja, vi kan nog tänka oss att göra om det men inte på ett tag.
Men vi vill faktiskt rekommendera dig som funderat på en kryssning att testa.
Nu är skeppet lämnat, ny hyrbil hämtad och vi styr mot Everglades och andra odjur.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-