Taarbaek, ett kärt återseende....

Vi firade Sankt Hans ”av misstag” för några år sedan i Taarbaek. På väg söderut från Helsingör blev det lagom att smita in i Taarbaek. Asger, den trevlige havnfogden anvisade oss en plats utanpå en Hanse som låg på ytterpiren. Exakt samma fick vi igår. På centercourten. Det visade sig att dansk TV skulle sända på kvällen. Olika scener byggdes upp och man inser nu vilket jobb det är i förberedelser för några timmars tv-sändning.
Vad som händer på Sankt Hans är att man ordnar bål, sjunger sommarsånger och enligt Wikipedia så dricker man spritdrycker. Unikt kring midsommar
Man har även som tradition att bränna kärringar på bål. Eller rättare sagt en docka som ser ut som en häxa, ställs på toppen av bålet. Nu har det tydligen varit en våldsam diskussion kring jämlikheten kring detta. Man ville att man även skulle bränna en manlig häxa.
Resultatet blev ett bål i Taarbaek utan häxa. Det gick ju det med…
En magisk kväll där ett 50 tal båtar ankrade upp i närheten av flotten med bålet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-