Vi smet iväg igen......

Så vi smet iväg ifrån det ostadiga vädret hemma och drog söderut.
Efter lite olika turer landade det i att Jonas Karlsson och Selma Kuric hänger på och möter upp oss i Dubrovnik. Dom var snabba att svara och ville verkligen. Kul.
Efter ett antal laddstopp och mysiga övernattningar på vägen landade vi till slut i Seget/Trogir. Den släng av laddångest som vi hade innan vi gav oss av är nu helt borta. Att köra elbil i Europa gick hur bra som helst. I alla fall genom Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien och Kroatien. Många snabbladdare och enkelt att hitta dom via appar eller bilens navigator. Allt till bra pris dessutom.
Planen var att ställa bilen i Seget där vi skall lämna båten om en vecka. Men först efter en envägssegling från Dubrovnik.
Vi möttes upp i marinan och kastade loss så snart vi laddat upp med mat och dryck för några dagar. Planen var att stanna på ön Miljet två dagar. Därefter blev det Makarska för att få lite känsla av större stad och därefter Jelsa. Det är varmt, riktigt varmt. Men som alltid blir det ”lagom” när man är på en båt och kan ligga i vattnet i evigheter. Tom skepparen badar nu både länge och ofta. Kanske beroende på att vattentemperaturen ligger runt 27-28 grader.
Vår båt för veckan är en Bali 40 Catspace. En helt ny och vi är tredje gäng ombord på denna skönhet, Sunrise.
En kul designad båt med många trevliga finesser. En stor baklucka så man öppnar upp hela båten. Låter konstig och det är det också. Flybridge med solplatser och även en sittgrupp i fören. Vi är också glada att den har AC så vi kan sova ordentligt i värmen. Man har verkligen lyckats med designen av denna modell. Tyvärr väcker den ett visst ha-begär. Vi får hoppas vi stöter på några mindre lyckade lösningar under veckan så detta begär lägger sig. Ett litet minus blev det när det började falla delar från skyn. En rostfri schackel, modell större, landade plötsligt på däck med en smäll under segling. Läskigt när man lika väl kunde bli träffad. Det visade sig att det var fallet i masten som håller storseglet uppe som lossnat. Inga större problem att få ner seglet och gå för maskin till Jelsa.
Idag skall det då fixas med personal från Navigare.
Hoppas bara det inte håller oss i hamn alltför länge.
Idag blir det varmt igen.
40 grader

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-