2013 > 05

Brödinköp efter ett försök till sovmorgon och sedan bar det av igen.

Nu skulle det bli bad i dubbelviken men det var lite mulet om än varm i vattnet.
Vi gick till viken vid Sounio istället för lunch. Ingen var här heller så badsugen så vi styrde upp mot Lavrio då vi skulle vara där för utcheck senast kl 18.
Det blev en hel del bryggsnack och många skratt. Ett kanongäng "gubbar" som hoppas på lite mer sol nästa år. Kul att dom gillade upplägget så dom redan nu funderar på nya segelturer.
God middag på italienska retaurangen i närheten av hamnen och sen gonatt.


För att sammanfatta veckorna kan man nog säga att perioden är perfekt med varmt i vattnet och lagom i luften. Som en svensk högsommar där man "svittas" på dagen och tar på en tröja lite senare på kvällen. Mindre folk i hamnarna gör att man aldrig behöver tänka på att för plats.

Tyvärr hade vi några dagar med mulet väder och lite extra tråkigt för besättningen i slutet på vecka 2. Men dom verkade rätt nöjda när vi skildes åt på Kastrup.....

 

Längtar redan tillbaka och just nu är det:

6 veckor, 5 dagar, 8 timmar och 16 minuter tills planet lyfter den 6 juli.

Läs hela inlägget »

Efter middagen kastade vi loss för en nattsegling mot Kithnos. Hoppades på en fin segling över i en halvvind i 6 m/sek men det visade sig vara en motvind på upp mot 12 m/sek. Ganska drygt...
En del försökte sova i hytterna med varierad framgång. Det slog i skrovet rejält när vi klättrade över dom största vågorna.
Jonas lyckades dessutom fånga mig på bild när jag tog en kort microsömnpaus. Och la dessutom ut det på Facebook. Tror faktiskt att jag tog två stycken om än så korta. Kan bara här skriftigt lova och försäkra att hämnden kommer, med ränta. Kanske inte denna vecka, månad eller ens i år.
Men den kommer. Big time....
Vid halv fem på morgonen var vi framme i dubbelviken och eftersom det blåste som det gjorde tog vi beslutet att gå in till Merichas. Bra beslut för där låg vi kanon.

Läs hela inlägget »

Det blev till att gå för motor mot Poros. Ingen vind att tala om och tillråga på allt så var det lite mulet. Tanken var att vi skulle in i en badvik på vägen till Poros men det blev bara ett snabbt stopp. Ingen var sugen sp vi drog in till Mike i Poros för att invänta lunch.

Levde efter devisen att en skåning inte äter för att han är hungrig. Han äter för att inte bli hungrig.

Fick till en bejublad förtöjning i Mikes menybord.
Det visade sig att PRO i Poros hade möte i restaurangen. Det åts grekiska specialiteter, spelades hög musik och dansades mitt på blanka förmiddagen. Härligt att se dessa gamlingar att ge järnet och kasta porslin för att höja stämningen. Vi var uppriktigt oroliga ifall vi skulle bli tvungna hantera både benbrott och hjärtstopp.

Men det gick kanon....
Hade gamlingarna gjort något ens i närheten i Sverige hade dom tyvärr spärrats in för gott, tror jag.
På eftermiddagen slappades det i Ryska viken och därefter tillbaka till Poros för middag.

 

Dans på film...

 

 

Läs hela inlägget »

Sedvanligt klydd innan man kommer ur Hydra på morgonen.

Dock låg vårt ankare som tur var fritt så det var bara att dra. Andra hade inte samma tur.

Hemsk att säga men rätt kul att se hur folk hanterar denna stress....

Båten som låg bäst i hamnen var kranbåtsskepparens dinge. Inga problem med trasslade ankare här.

Läs hela inlägget »

Med snabbkattan kom gänget som hade varit på tur i Aten kvällen innan.

Dom såg dock hyggligt pigga ut och efter en go lunch i Spetses såg dom ännu piggare ut. Vi kastade loss och vi styrde mot Hydra.
Det blev en superfin segling och Anders tog ratten och log så det nästan gick runt som han mös. Några satt på bommen och bara njöt av en frisk jämn vind. Många glada skratt på vägen. Detta kommer bli några trevliga dagar....
Det blev ett snabbt dopp i viken innan Hydra så "vitingarna" fick lite rätt känsla.
Väl i hamn insåg man att många kommit på denna idé att går hit. Bla en katamaranarmada hade tagit hela södra kajen i flera led. På norra sidan blev det till att kila som tredje båt utanför kaj. Gick smärtfritt och skipper Blomqvist blev drygt 2 meter lång..
Andra hade inte samma "tur". Några fransmän som vi stött på tidigare skulle lägg lägga sig mellan oss och en amerikans båt på sin andra sida. Dom var mycket oerfarna och jag tyckte uppriktigt synd om dom som dom kämpade. Jag frågade ifall dom ville ha lite råd och det ville dom.

Så jag lugnade ner dom och förklarade att deras trasslade ankare kunde vi fixa imorgon och det vore bra om dom fendrade av och tog fram tampar att förtöja med. På något sätt rätt coolt att segla in i djävulens håla utan att vara förberedd. Tror att även att den ene fransmannen stod och tuggade på ett grodben i villervallan. Iskallt.....
Bad den amerikanske skepparen skulle ta en tamp till sin båt så vi tillsammans skulle kunna hjälpa fransoserna. Det vägrade han. Han tyckte att vi skulle lösa allt på vår sida då han inte ville riskera sin förtöjning. Det roliga var att hans båt var dubbelt så stor så om där satt en tamp hade det kvittat för honom, men hade gjort underverk för fransmannen.
Gick för fösta gången in mitt liv i polemik med en stormakt för att hjälpa en fransman. Blev själv imponerad över mitt ordförråd jag hade för att förklara mitt missnöje.
Lite oroliga var vi dock att jänken skulle ringa hem och berätta att någon varit dum och att han ville att Obama skulle skicka en drönare.
Kvällen blev dock lugn och middag intogs på Sunset utan incidenter....

Läs hela inlägget »

Det blev en tidig morgon då vi skall gå in till Porto Heli. En skyddad men i mitt tycke lite tråkig hamn. Knappt 6 NM och jag ryser till när vi passerar Bengt´s Rock. Klippan jag höll på att ramma för några år sedan. Ståpäls...
Det blev frukost på ett kafé i hamnen innan taxin kom som skulle köra Mia och Annette de drygt 20 milen till Atens flygplats. Jonas och jag passade på att bunkra upp på ett mycket bra SuperMarket i närheten av marinan. Lite annat stuk på matvarorna denna bunkring. Mest korv, Twix, öl och snacks. Därefter kastade vi loss och gick åter mot Spestes där vi skulle möta gänget som chartrat oss för resten av veckan.

Men först skulle vi städa av båten och ta farväl av Håkan och Carina.
Vi fick sen en stund med var sin Twix och förfriskning i skuggan. Twix är för övrigt detta århundradets skeppsskorpor. Snabb och lättilgänglig energi att ha till hands när det inte finns annan mat att få till sjöss.

Komponerade en lite reklamsnutt för Twix i hastigheten: 

En liden, liden Twix på morronen,
En liden, liden Twix på aftonen.
En liden liden Twix lide då och då, tycker jag att man gott kan få.......
(kommer att kunna höras i en reklamkanal nära dig)

Läs hela inlägget »

Det är tisdag eftermiddag och vi går med gennaker mot Spetses och gamla hamnen. Vi har så många tråkiga erfarenheter av den nya piren så vi låter oss inte luras av att ligga "mitt" i stan.
Yttersta platsen på fiskekajen direkt vid hamninloppet i den mysiga gamla hamnen var ledig. Denna skulle kunna funka men vi valde ändå att lägga oss på den lilla betongbryggan på norrsidan. Kan bli skvalpigt med nordvind och de många taxibåtarna. Backade till mot kortsidan av bryggan med ett ankarfäste i värdsklass. Denna plats kan varmt rekommenderas. Trots vi var nöjda med platsen så flyttade vi oss längre in i hamnen där det finns diesel och el. Helt omöjligt att får ligga där mitt i säsongen men nu gick det bra.
Ikväll är det dessutom "sista natten med gänget". Annette och Mia skall åka hem och ta taxi från Porto Heli, på fastlandet till flygplatsen. Carina och Håkan mönstrar också av för att bli kvar på Spetses några dagar. Det blev en fantastisk middag på Georgios på kvällen. Det blev svärdfisk. Grymt god....
Lite nattsudd för mig, Jonas, Mia och Annette inne i Spestes. Det märktes att vi var tidiga på säsongen då det var ganska folktomt i stan.
Inte bra när man skall ta ut pengar på sitt Visakort och att man har glömt koden på en dryg vecka. Är det avkoppling eller kontaminering av Ouzo eller Rosé?
Skit samma, för avkopplad känner man sig....

Läs hela inlägget »

Tråkig morgon. Molnigt och det blåste snålt.
Beslutet var att vi skulle gå till Spetses. Frukost intogs på väg med motor och motsjö. Planen var att vi äntligen skulle få testa Majas gennaker. Och mycket riktigt så fick vi en halvvind till slör, så nu skall den upp.

Vi började att läsa på hur man skall hantera seglet men beslutade oss för att vi kör "learning by doing". Att få upp den var inga problem och det var fräckt att se svenska flaggan täcka himmeln.

Lite knepigare var det att få ner seglet igen. Vi hade missat en liten lina så vi fick inte strumpan. Det blev till att riva ner gennakern på däck istället. Det funkade men det blev tufft för däcksgast Blomqvist. Kan man gott ha om man chansar....

Läs hela inlägget »

Idag hade vi beslutat oss för att gå till Leonidion/Plaka. En bra segling i frisk vind. En bedrövlig syn mötte oss när vi kom in i hamnen dock.
Piren hade nämligen rasat. Eller rättare sagt en del av piren. En storm hade rivit sönder den. Det löjliga i detta är att den del som rasat är ett EU-projekt som inte riktigt blivit färdigt. Man hade inte lagt tillräckligt mycket sten på utsidan av piren för att klara stormarna.

Snacka om att slänga EU-pengar i sjön.
I övrigt trevligt som vanligt att träffa Michael och Margret på deras mysiga restaurang.

Läs hela inlägget »

Frukost intogs i Ryska viken. Det blev till och med ett morgondopp. Kändes som om vattnet höll en bra bit över 20. Skrek inte av chock så solen har nog gjort sitt för vattentempen.
Idag var planen att vi skulle gå till Hydra och testa gennakern som har legat oanvänd på förrådet. Vi fick rådet av Anton att inte köra gennaker om det blåser mer än 8 m/sek. Dock kändes som om denna gräns skulle ligga på 1-2 m/sek för oss nybörjare. "Dessvärre" blåste det mer så det blev till att segla på vanligt sätt. Det blev en härlig dag med bra fart på skutan. Solen gassade och alla var nöjda.
När vi kom i hamn så insåg vi att säsongen definitivt inte kommit igång. Tomt i hamnen och vi fick en bra plats vid restaurangkajen och dessutom fick vi ankarfäste direkt....
Solen gassade och det var riktigt varmt. Så varmt och kvalmigt att ett åskväder drog in med rejält med regn. En skur men en rejäl sådan. Kändes kanon efter detta skådespel då det rensade luften och det blev mer normal temperatur igen.
Annette och jag gick till ett kafé på kajen och blev rånande. 2 kaffe, 2 ouzo och var sin glass för 300 kr. Bra att man känner igen en turistfälla när man ser den men väljer att gå i den ändå.
En liten promenad till grannbyn kändes gott. Fick uppleva både kattslagsmål, hus till salu och otroliga vyer.
Middagen intogs på restaurang Sunset på klippan. Otroligt god mat.....

Läs hela inlägget »

Efter sedvanligt discodunk från restaurangen tvärs över hamnen vaknade man sakta till liv. Som tur är har man laddat necessären med Bilsomproppar så man kan värja sig från det värsta oljudet. Inser att man börjar bli gammal....
Anders och Petra åker hem idag och vi skall mönstra på Maja of Sweden. Vi kommer även få sällskap av Håkan och Carina som landar nu på förmiddagen.
Ett evigt bärande på saker från My Elfri till Maja. Dessutom ett lass med Janes bil till förrådet med brassestolar, fiskespö, sladdar, vinglas, adaptrar, och en massa annat skit som vi släpar med oss. Kan inte undvika att notera båtgrannars och Navigarepersonalens leende åt våra många väskor.
Vi är nog på väg att få vår båt omklassad till lastbåt. Helt sjukt....
Annette och Mia passade på att bunkra upp med lite mer mat och vin på My Market. Håkan och Carina kom lagom till lunch som intogs på restaurangen i hamnen som vanligt.
Därefter kastade vi loss och styrde mot Poros. En härlig segling där alla njöt. Väl på plats i Poros stod Mike och hälsade oss "welcome home" med 5 glas ouzo och ett glas rosé till Mia. Han vet sina rutiner, Mike.
Lite kul var det att Mike saknade Elin eller som han kallar henne, Saganaki lady. Ett namn som han gett henne sedan Elin förklarat att Mike har den bästa Saganakin i Grekland. Mike var dessutom tvungen att ta ett snack med Elin på telefon. Tror Elin hade det trevligt på Cruisingen men hade nog gärna varit med här med också.
Efter en fantastik middag blev det dags att gå och knyta sig.

 

Läs hela inlägget »

Tyvärr måste vi dra till Lavrio för att checka ut båten och skicka hem Petra och Anders. Det brallade i rejält när vi lämnade hamnen i Loutra och med vinden (och vågorna) rakt i nosen blev det en timmes kamp i motvinden med motor. Vid nordspetsen på Kithnos satte vi segel och fick en kanonsegling i 8-12 m/sek. Hittade en perfekt revning som gjorde seglatsen riktigt skön. Dock tyckte nog inte alla det...

Jonas o Mia gick till Kea istället och kommer till Lavrio på lördagen istället.

Dom mötte dessutom en båt med bruten mast i hamninloppet till Louthra vilket säkert gav rätt feeling för Mia inför dagens etapp....
Middag på kvällen blev det på Kötthaket med alldeles för mycket mat... Puhhhh

Läs hela inlägget »

Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll i Ermoupolis på Syros, vilken enligt Jonas skall vara Cykladernas huvudstad. Detta stämmer med största sannlikhet inte men vi håller masken.
En lite gungig hamn men trevlig stad. Mysiga gränder och trevliga restauranger. Som vanligt är det billigt att ligga i grekiska hamnar. 0 Euro i avgift men vi köpte elbiljetter för några tior. Löjligt....
På morgenen var det dags att dra vidare mot hemmahamnen i Lavrio. Planen var att runda Syros på norra sidan för att sen få en halvvind eller slör till Loutra på Kithnos. Dagen började med en obefintlig vind så det fick bli lite motorsegling någon timme. Blev en hel del tid att leka med nya GoPro-kameran. Kul...
Sakta kom dock vinden och när vi närmade oss Loutra så hade vi kanonvind. Ville knappt ta sig in till hamnen så bra det gick. Avstod dock att föreslå en annan destination då jag förmodligen hade blivit nedröstad. Det gäller att välja sina slag. Dom varma källorna hägrade för mycket.
Väl framme så skulle det badas i källa. Dock var källan fullproppad med ett gäng tjocka greker så den ende som fick plats var Anders. Vi övriga gick och tog en kaffe och en ouzo i väntan på badpojken. Blev dock besvikna då han såg exakt lika gammal ut nu som innan badet. Petra hade nog hoppats på 10 års föryngring som sägnen lovar. :-)
Middag på en mycket trevlig restaurang och sedan gonatt...

Läs hela inlägget »

Kan det bli mer avlappnande?

På väg till Loutra från Syros....

Läs hela inlägget »

I hamnen i Ermopouli bjöd Annette oss på sina berömda grekiska sillamackor....

Läs hela inlägget »

Idag upplevde vi något skumt. Det kom något ovanifrån som vi inte kände igen.
Var tvungen att Googla:
I moln finns små droppar av vatten med en diameter på cirka 10 µm. Dessa håller sig svävande med hjälp av svaga uppvindar som blåser inne i molnet. Regndroppar bildas av molndroppar som växer till i storlek och blir så tunga så att uppvindarna i molnet inte längre orkar hålla dem svävande.
Vi hade i alla fall en härlig segling med mycket varierande vindar. Från 0 till 13 m/sek ....

Läs hela inlägget »

Efter öråd valde vi att gå mot Paros. Det skulle blåsa upp i veckan och det gäller att planera för hemfärden mot Lavrio. Alltför många gånger har vi fått motsvind och motsjö i många timmar mot Lavrio för att bortse från faktum att vi måste tillbaka nån gång...
Vi fick en underbar segling i 7-10 m/sek och efter lite mekande så hittade vi rätt revning för att kunna njuta ombord. Mycket sol och glada skratt förgyllde dagen. Maja of Sweden skröt om att dom sett delfiner tre gånger under dagen men vi väl upptagna med nån skröna eller så. Vi såg inte ett liv på hela vägen. Väl i land hittade besättningen en klart godkänd restaurang vid namn Dionysos. Som av en händelse så är guden Dionysos vinets gud och dessutom född på Paros enligt mytoligin..
Så det blev vin till maten.....

Gav 0.9 på Oddset.

Läs hela inlägget »

Vi hade precis lagt till i hamnen i Naxos då Anders och Petra dyker upp i taxi. Snacka om tajming….
Efter sedvanlig välkomstouzo blev det en liten promenad in i gamla stan för lunch. Naxos är en mysig stad med trånga gränder med små trevliga restauranger.
Beslut togs att vi skulle ta oss till Koufonissi nästa dag.
Vi vaknade av att det blåste rejält och man kände direkt lite oro ifall vinden skulle bli avskräckande för vår nya besättning. Antingen vågade dom inte säga något eller så var det inget problem för dom. När vi lagt ut och styrde söderut så fick vi en varm nordvind på mellan 8-12 m/sek. Det blev en otrolig dag i solen då vi surfade på vår slör/läns i mellan 7 och 9 knop. En märklig sak hände dock när vinden plötslig dör på några få minuter för att sedan börja blåsa upp igen från sydväst istället. Med nästan samma styrka i en halvtimme. Sen dött igen…..

Väl i hamn hade vi en underbar eftermiddag i solen. Koufonissi är en fantastisk liten ö med 400 bofasta. Några butiker, bageri och hotell. Man kan tydligt se spår av krisen dock, med igenbommade hotell och pensionat.
Måste säga att jag blev sjukt imponerad och avundsjuk när en fransman i hamnen startade en slags radiostyrd helikopter med ett antal propellrar. Dessutom fanns det monterat en Go Pro-kamera. Han flög han runt och filmade i hamnen. Kan bara ana vad han kan få för fräcka filmer och bilder från den vyn.
Den har nu hamnat överst på önskelistan till jul.  

Läs hela inlägget »

Vaknade med ett ryck klockan 10.30. Solen letade sig in i förpiken i en springa vid däcksluckan. Doften av kaffe och ett skönt gung i båten gjorde morgonen enkel. Eller det kanske var mer förmiddag. En go frukost med grekisk yoghurt med jordgubbar och kaffe fick igång kroppen.
Ett snabbt dopp i det 23 gradiga, turkosa vattnet satt inte heller fel.

Efter lite diskussioner med Jonas och Mia på Maja togs beslut om att gå in till hamnen Naousa på Paros för att kolla läget och därefter fick vi en go segling till Naxos. Petra och Anders landar strax innan tre så det är kul om vi är där när dom dyker upp....

Läs hela inlägget »

Vet inte om det har varit den sega vintern som gjort att årets första seglingsveckor har känts som en hägring. Kunde se den framför mig men kunde inte riktigt ta på den. Skrapa rutor i maj känns inte ok. Nu är det nock som vi säger i Skåne.....
Igår morse stod klockan på 02,00 och det kändes lite konstigt att gå upp när man normalt går och lägger sig på helgen. Mötte Elin och Elias i dörren strax innan 3 just när vi skall sätta oss i bilen. Barnen börjar bli stora...
Hämtade därefter Jonas och Mia för vidare färd till Kastrup. SAS har tyvärr ändra sina flighter till Aten så dom går nu på eftermiddagen. Inget för oss. Vi vill ju i sticka från Lavrio samma dag.....

Nu är det därför Norwegian som vi får åka med. Första flight från Kastrup denna dag är vår. 6.00. Trots detta hann vi med både Taxfree och frukost i loungen. Tur...
Väl framme var personlen lite väl optimistiska kring när vi kunde sticka. Första budet låg på 13.00 men det blev några timmar senare. The greek way...
Det blev en underbar eftermiddag, kväll och natt då vi tuffade mot nattviken i Paros. Så stjärnklart som det är här nere är magiskt. Tyvärr tyckte besättningen (läs Annette) att det var skönare att sova än att kolla stjärnorna så det blev rätt ensamt i sittbrunnen denna natt. Men jag hade ju min Torres och dessutom så hade jag ju Jonas i Maja of Sweden att chatta med....
Vi tvåtiden kom vi in i en skyddad vik på norra delen av Paros där vi skulle ankra upp för natten. Drygt att kollegor i branschen inte tänder sina ankarlanternor utan ligger som spökskepp i mörkret.

Dock löste vi detta och ankarade upp på två minuter och sen i koj. Somnade på under en minut. Vi hade i och för sig varit på benen in 24 timmar....

Läs hela inlägget »

Marinetraffic...

Väder...

Vädret Trogir

klart.se

Senaste kommentarer

  • Annica Ferngard-Magnusson » Klart beroendebeteende...:  ”Härligt!❣️ Helt rätt⛵️ Men känner jag Er rätt? ingen sträck körning? Hur ska Ni ..”

  • Torbjörn » Alla känslorna på en och samma gång...:  ”Fina rader .... ha en fortsatt go sommar . Vi åker till kroatien i augusti ;igen..”

  • Helén o Mats » Alla känslorna på en och samma gång...:  ”Tack för trevlig blogg. Alltid lika kul och intressant att läsa och ..så välsk..”

  • Navigare Yachting » Ja, varför inte....:  ”Hej! Vi är givetvis glada för att ha My Elfri III i flottan! Som du vet, har vi..”

  • Chris » Ja, varför inte....:  ”Så tråkigt för er att mötas av detta! Känner verkligen med er och känner samtidi..”

  • Mariette » Man lär så länge man lever....:  ”Vill också säga, ha en underbar resa. Kramar till er ”

  • Mariette Enelycke » Man lär så länge man lever....:  ”Wow... och wow igen. Vilken upplevelse och vilket fantastiskt sätt ni löste det ..”

  • Krister » Man lär så länge man lever....:  ”Så spännande läsning att jag som hatar att läsa inte kan låta bli Ha en trevlig ..”

  • Elina » Teoretiska provet skrivs idag... :  ”Stort lycka till med provet! Det kommer att gå galant! Du är grym Ser framemo..”

  • Annica Ferngard » Elin åker på sailingschool :  ”Lycka till Elindet kommer du klara galant! ”

  • Maria och Jan » Elin åker på sailingschool :  ”Ha det bäst Blomman! Kör så det ryker.. eller skvätter ”

  • Helen » Elin åker på sailingschool :  ”Globetrotter. Så roligt och lycka till❤”

  • Ingrid Svensson » Elin åker på sailingschool :  ”Tuffing. Ha nu härliga dagar o må väl. Examen är väl inget större "besvär" för e..”

  • Andreas » Besök på Lagoon i Frankrike...:  ”Grattis till tillökningen.. Ser ut som man skulle kunna trivas där. Mvh Andreas ”

  • Martin Rybeck » Besök på Lagoon i Frankrike...:  ”Delar helt din upplevelse. Jag var I Bordeaux förra veckan och såg båten halvbyg..”

  • Kerstin » Kroatien vecka 44...:  ”Härligt höstlov för er, njut av härliga Kroatien!!”

  • Gunilla » Kroatien vecka 44...:  ”Låter som en helt okej dag , tycker jag... Ha det gott i vackra Kroatien ! ”

  • Karin » Ettan kom, tvåan kom och trean kommer så småningom.....:  ”Ser härligt ut ”

  • Micke » Det kan hålla....:  ”Jätte tråkigt. Välkomna hem. Det blir resor ”

  • Lars Unger » Det kan hålla....:  ”Det är vi som skall tacka!! Underbara anekdoter som Du beskrivit. Har var gôr go..”

  • Leif Wulff » Det kan hålla....:  ”Take care...”

  • Magnus » Det kan hålla....:  ”Hej, förstår er känsla! Vi har haft turen att inte bli kollade utan njutit som ..”

  • Andreas Wetterberg » Det kan hålla....:  ”Det är en mening med allt, om sådär en 30 år kan ni garva åt turerna kring denna..”

  • Micke » Dirsek...:  ”Ser helt fantastiskt ut. ”

  • Jan Pontho » Olive Farm...:  ”det var likadant när jag var på Samos / frågade överallt efter en båttillbehörsa..”

  • Bodil » Overkliga och skrämmande nyheter...:  ”Hej Tänker på er var försiktiga kram Bodil o Micke ”

  • Micke » Captain Nemo...:  ”Glömt rakin katastrof . Hoppas inte skadorna på båten är stora. En fråga inga Ro..”

  • Mårten Magnusson » Mot Marmaris....:  ”Lever O,yes än? Vi var i Marmaris första gången -99. Då var dom riktig i ropet. ..”

  • Micke » Mot Marmaris....:  ”Vi får hoppas det blir bättre. Men det kommer nog att ta tid. Hoppas det blåser ..”

  • Micke » Vad hade egentligen hänt?:  ”Bengt den sanna detektiven . Ha en skön semester. Ta en BEER för mej ”

  • Micke » Sorgliga nyheter.....:  ”Det gör ni rätt i. Ha en fantastisk segling. Är fruktansvärt avundsjuk ”

  • Bodil » Sorgliga nyheter.....:  ”Ja vad ska man säga. Var försiktiga ”

  • Jonas » Sorgliga nyheter.....:  ”De är sorgligt och blir ett svårt val, men det är ju denna skräck dom vill att m..”

  • Kerstin » Egentid med döttrarna...:  ”Alltid lika spännande att föja och läsa din blogg du är fantastisk”

  • Jan Pontho » Egentid med döttrarna...:  ”Kul att läsa, lycka till! Skrev själv en blogg om vårt Sthlmsäventyr: blogg.waka..”

  • Bodil » Egentid med döttrarna...:  ”Ser fram emot att följa er. Kram Bodil ”

  • Tord Hallenberg » Egentid med döttrarna...:  ”Ser fram emot ett filmklipp på riverdansen :)”

  • Kerstin » Sammanfattning av seglingen i Thailand...:  ”Tack för att ni delat med er av denna fantastiska resa och berättelser alltid li..”

  • Jan Pontho » Sammanfattning av seglingen i Thailand...:  ”Tack för att ni delade! Det var roligt och intressant att följa er resa - vykort..”

  • Krister Nilson » Blandade känslor på PhiPhi...:  ” Spännande ! följer med nöje ”

  • Bodil » Äntligen på Ko Rok.....:  ”Åh vad kul att ni tog er dit. Koh rok o fantastisk snorkling kram på er ”

  • Krister Nilsson » Lite Riverdance på kvällskvisten:  ”Låter helt underbart.Passa er för elstötarna bara. Mvh +9 grader o snart nattfro”

  • Micke » Två turistfällor på samma eftermiddag...:  ”En vacker bild. Alltid lika underhållande och lärorikt att läsa din blogg ”

  • Kerstin » Air Force One eller My Elfri II....:  ”Tjingeling!!!! Som vanligt härliga berättelser som ni delar med er på era fantas..”

  • Kerstin » Magiskt i Sarsala....:  ”Vi uppskattar era berättelser från er seglats”

  • Kerstin » Selimiye.....:  ”Så mysigt ni har det”

  • Jonas Laki Andersson » Personlig utmaning....:  ”Inga strumpor alls eller du döljer litta???”

  • Lars Unger » Två veckor går rysligt fort...:  ”Så bra beskrivit Bengt! Känner igen och kan bekräfta allt det Du upplevt/beskriv..”

  • Krister Nilsson » Sorg, skrivkramp och blandade känslor....:  ”Ja min upplevelse i Kroatien i september var en av mina 2 bästa sommarminnen.Kom..”

  • Kerstin » Sorg, skrivkramp och blandade känslor....:  ”Härlig berättelse Bengt tack för att du delar med dig ”

  • Bengt » Angistri bay...:  ”Tack Wetterberg för härlig feedback...”

  • Wetterberg » Angistri bay...:  ”Det är e lisa för den svarte själen, att få "hänga med" på seglatsen. Resan ni g..”

  • Ing-Marie K » Badstopp...:  ”Oh så härligt det ser ut! ”

  • Ing-Marie K » Galaxidi...:  ”Så härligt ni har det. Så mysigt att se delfiner så nära, och det var skoj med s..”

  • Chris » Nafpaktos nästa.....:  ”Hej, som vanligt kul att följa era äventyr till sjöss och speciellt denna gång e..”

  • Mårten » Ja, Mamma....:  ”Rätt storlek osse till det huet ser jag!”

  • Camilla Malmberg » Kefallonia...:  ”Trevligt att en kändis skriver om oss, det härliga gänget från Malmö/Höllviken s..”

  • Leif Liljeberg » Katten i Trizonia...:  ”Tack för en fin segeltur i Grekland”

  • Olof Nyberg » Katten i Trizonia...:  ”Att du inte tog katten med dig det har du gjort när du varit på middag förr!!!”

  • Martin » Inga paddor men väl en puma....:  ”Hej, Sista gången vi var på Zakynthos var det jordbävning, skyltdockorna rörde s..”

  • Chris » Laganas....:  ”Nu verkar stämningen ombord vara mera som vi är vana vid, skönt, hoppas ni får n..”

  • Yvonne Stjärnkvist Ed » Korinthkanalen...:  ”Å så härligt att läsa detta! jag gick själv seglarskola för vuxna 1996 i Ljungsk..”

  • Staffan S/Y Selma » Äntligen på väg igen...:  ”Ha det så gött. Smånjuter av en för att vara Sverige mycket fin dag. Blir nog en..”

  • Christian » En plan är en plan är en plan....:  ”Hur gick det med packningen? Ska jag skicka vår packningslista för 1 resp 3 veck..”

  • Niklas » Rikigt grekisk mat...:  ”Du tränar väl på dina knopar, Bengt? Har ni sett några av de tiotusenTy B ännu?V..”

  • Chris » En blöt historia..:  ”Tycker ni ska våga kappseglingen nästa år. Freja deltager då för första gången m..”

  • Lars Eje Nilsson » Mot Kithnos...:  ”Hej! Träffade damerna i fredags och fick info om er resa. Någon var lite orolig ..”

  • Henrik "Alinde" » Mot Lastovo...:  ”Kul att följa er rutt. Vi gjorde samma för en dryg månad sedan. Visst höjer man ..”

  • Bengt » Oj, vad tre veckor går fort....:  ”Tack Chris. Kul att du gillar den. Tror mycket på att vi skall samverka för att ..”

  • Chris / Freja » Oj, vad tre veckor går fort....:  ”Jag är inte förvånad att vi är så många som följt My Elfris öden och äventyr,det..”

  • Martin » Humanitära problem...:  ”Nästan så man blir avundsjuk”

  • S/y hakuna matata » Don´t even think....:  ”Dom googlade nog en översättning på båtens namn och trodde det var fritt fram!”

  • Jonas » VVS på hög nivå.....:  ”Blir inga stopp i toaletten på några år i alla fall”

  • Lars » Mot Khalkis....:  ”Jo, det där med mörkret är nog lite speciellt för vissa religioner. Har bl.a hör..”

  • Pelle » Montezumas hämnd???:  ”Kul! Torsten Flink pratade framlänges på sitt Sommarptogram igår.”

  • Mårten » Montezumas hämnd???:  ”E du synsk? Du har ju svarat 40 min innan .... Phuuu, scary,,,”

  • Mårten » Montezumas hämnd???:  ”Salam aykum! Vilket torde betyda: Jag önskar dig och din familj inkl din farmor..”

  • Bengt » Montezumas hämnd???:  ”Vi lever... Tack vare ouzon”

  • Lars » Montezumas hämnd???:  ”Hej, Underbar liten historia! Det där med vad man använder höger o vänster hand ..”

  • Mårten "repöglan" Magnusson » Alla har väl en Akilleshäl, eller....:  ”Plåtstek?”

  • Senja och Per-Olof » Idag är ingen vanlig dag...:  ”Hej på er alla! Ett stort GRATTIS till Linus på 10 - årsdagen! Vi har följt er r..”

  • Martin » Hydra...:  ”Det kan vara sämre”

  • Kent Nilsson » Haj o ivaj......:  ”Tack för en mycket trevlig vecka, liiite höga vågor ibland, men dem har vi redan..”

  • Carin Nilsson » Saltdusch....:  ”Stackare, hoppas det blir bättre idag fredag. Sköt om er/ kram Carin”

  • Marie-Louise Kramár » Saltdusch....:  ”Vad härligt att allt flyter på trots ett sämre väderläge. Hoppas att fiskarna få..”

  • Roland Andersson » Skrapilos....:  ”Hej Bröder! Jag ser att ni har det bra på bilderna och att det är perfekt seglar..”

  • Bengt » På plats och iväg...:  ”:-)”

  • Carin Nilsson » På plats och iväg...:  ”Är det strandade valar på bilden eller!!!!?”

  • Christian Freja » På plats och iväg...:  ”Hej Bengt, som vanligt kul att följa era/dina bravader med My Elfri. På Paros hi..”

  • lars olof andersson » Back to base....:  ”hej på er allesammans,det är inte utan man blir lite förtröden, när man ser er h..”

  • Annica Ferngad Magnusson » Säg den lycka som varar....:  ”Grattis! Ni deltog i alla fall! Kramis till Er alla! Annica”

  • Ing-Marie K » Adieu Paris.....:  ”Hej Anette och ni andra! Hoppas att ni får en bra segeltur! Ses om en vecka Anet..”

  • Bengt Blomqvist » En av årets alla höjdpunkter...:  ”Föstår att sanningen känns jobbig. Jag SEGLADE om dig även om det gick över.....”

  • Jonas » En av årets alla höjdpunkter...:  ”Alla i besättning är duktiga på motorer. Utan motor seglar du inte om nån! Sorry”

  • kristina.o larsolof. » Kroatien - Grekland: 3-3:  ”nu har vi vaknat,läst allt du har skrivit,dag efter dag tack än en gång. hälsa! ..”

  • Andreas Wetterberg » Kroatien - Grekland: 3-3:  ”Återigen ett nöje att få följa er på resan. Hälsa!”

  • Pelle hansson » Tack, tack, tack....:  ”Håller med ovanstående och vi måste ju hålla ihop som har B40 hos Navigare Pelle..”

  • Mårten » Fram med väskorna igen...:  ”Har en härlig seglingsvecka! Om tjejerna tänker på taxfree så kan jag meddela at..”

  • Bengt » Tack, tack, tack....:  ”Tack. Kul att ni gillar sidan...”

  • Ing-Marie » Tack, tack, tack....:  ”Jätteroligt att läsa om era äventyr!”

  • Chris » Tack, tack, tack....:  ”Jag är en av läsarna som tycker det är kul och intressant att följa era upplevel..”

  • Ing-Marie Karlsson » Mykonos....:  ”Hej Anette! Så roligt att läsa om er resa, skall bli roligt att följa. Saknar Gr..”

  • Jonas » Här kommer vi....:  ”Roligt att det funkar-:)”

  • Bengt » Upploppet......:  ”Tack Olle Låter klokt. Tack för tipset.... Hälsningar Bengt”

  • Olle Albrektsson » Upploppet......:  ”Det verkar mysigt, men jag hade vänt på rutten om jag vore som du. Som du säger ..”

  • Lars Ohlsson » The mås is loose....:  ”Som en bättre version av moder Theresa. En blond svensk Zorro med båtshaken i hö..”

  • Annelie Wickman » The mås is loose....:  ”Bra jobbat Nette!”

  • Jeanna » Mot Kithnos...:  ”Hej på Er, En hälsning från ett soligt Öja, hoppas ni njuter till fullo. Jag mås..”

  • Anna Jensen » Bonnabränna....:  ”Underbar bild! Ni verkar ha det gött, om även oduschat... ;)”

  • The wellpaid slave » Ibland är det lätt att stiga upp....:  ”Jag kan knappt skyla min avundsjuka... men jag säger som alla andra: Fånga dage..”

  • Resor » Vi förverkligade äntligen en dröm...:  ”Trevligt att hitta en bra hemsida, kan vara svårt nu för tiden tycker jag faktis..”

  • Jeanna » Hydra....:  ”Amen, herregud vad det genast blev, om möjligt, ännu gråare här hemma. Känns som..”

  • pelle hansson » En ny solig dag...:  ”Hej Ni verkar ha det härligt. Önskar jag hade kunnat komma loss från jobbet och ..”

  • Mia Signs » Vi förverkligade äntligen en dröm...:  ”Mycket matnyttigt här tycker jag. :)”

  • Lars Ohlsson » Äntligen på plats....:  ”Måste kännas tryggt att ha Mårten ombord... Jag menar hopp-i-land-kalle, fender,..”

  • Tommy » Dags att åka hem....:  ”På Blondie gick det 2 kalles kaviar 2 Räkost 1 skinkost 10 kg Tomater 3 kg Feta ..”

  • Christer H » Legenden....:  ”Trevligt att följa era eskapader. Något sådant inträffade inte för oss!!!!!!”

  • Hannie & Mårten » Legenden....:  ”VA? Har du glömt rakhyveln hemma Bengt?”

  • Hannie & Mårten » Spetses igen...:  ”Förhållandena ombord verkar helt klart uthärdliga. Gott vin och god mat verkar i..”

  • Mårten » Knopens år....:  ”det ska knep till knop... Vad är det för fel på käringaknuda...”

  • Jonas » Knopens år....:  ”Ja, bengt du gör aldrig många knop själv heller så det hänger nog ihop. Hoppas n..”

  • Bengt » Stuck in the middle....:  ”Med några av mina vassaste egenskaper. List, styrka och tålamod”

  • Jonas » Stuck in the middle....:  ”...hoppas det inte var samma fiskare som jag lärde känna i torsdags...hur redde ..”

  • Lise » Hål i huvudet på skippern....:  ”Så skönt att Ni, skipparen, fixade det! Låter ändå på det stora hela att Ni har ..”

  • Lars » Sicken natt....:  ”Ett rent nöje att läsa dina små skildringar. Om det blir uppehåll nån dag får ma..”

  • Tommy » Sicken natt....:  ”Härligt att följa er och era eskapader, liksom Mårten och Stålfarfar, "förtrydde..”

  • Mårten » Sicken natt....:  ”Sjuklet förtrydden! Ser otroligt skönt ut. Själv åker vi till the UK channels på..”

  • Lars Ohlsson » Russian Bay...:  ”...alla riktiga seglare har haft minst 5 varv ankarlina runt propelleraxeln. Hel..”

  • Yvonne » Mot Poros...:  ”Hoppas att ni har det jättebäst! Många kramar till er alla!!!”

  • Lise » Övernattning på Kithnos....:  ”Vilken bild, kan man komma närmare himlen i sitt levande liv??? Stackars familje..”

  • Frida » Söndag = tvättstugan:  ”Jag efterlyser bilder på pappa Ben!”

  • Bengt B40 Blomqvist » Odysseus vrak...:  ”Det har jag visst. Den är bara lite svårtolkad för en del...”

  • Jonas B45 ANDERSSON » Odysseus vrak...:  ”Du ljuger, måste läsa på ingan du bloggar din bonnflabb. Du har ju inte koll på ..”

  • Lise » Welcome home.....:  ”Jag håller med reportern, synnerligen allvarliga saker de sysslar med och jag se..”

  • my » En okej måndag....:  ”haha är det alkoholen eller värmen som gjort att det slagit slint rent!? :P ses ..”

  • My » Söndag förmiddag..:  ”galet grann mor man har ;D”

  • Jonas B45 Andersson » Äntligen....:  ”Helt orättvist. Hur ser veckans preliminära rutt ut? Take Care ”

  • Frida » Äntligen....:  ”Jag kommer att sakna er också! :(”

  • Pappa Ben » En underbar morgon...:  ”Kan meddela att Elin inte längre får låna min högtalare. What so ever...”

  • elin » Härlig segling....:  ”jag saknar mina högtalare din fubick ! kom hem med dom sen kan ni stanna kvar d..”

  • jörgen » Äntligen skall vi i väg igen...:  ”Lite avundsjuka är vi allt, men vi sticker till midsommar. Hoppas ni kommer ut f..”

  • Anna Jensen » Veckans vax....:  ”Vänta nu, vad gör de där två mörka gestalterna inne på ditt XL-kontor!?”

  • Anna Jensen » Det blev kanonkrubb....:  ”Oj, så gott det ser ut. Fick du receptet? :-)”

  • Yvonne » Nu har vi käkat lunch...:  ”Hoppas att du njuter!!! Det är du värd!”

  • Tommy haglund » Det lackar mot kväll....:  ”Det låter som om ni har skoj trots blåsten, hoppas ni kommer iväg och får segla..”

  • Leo » En härlig dag....:  ”Hej Bengt och ett stort GRATTIS i efterskott! Hälsa familjen, Leo och Lili”

  • vilma » Hydra - Egina:  ”Jag & Guilli var på Egina :D<3”

  • Lise » Födelsedagsmiddag....:  ”Ja, så härligt att höra att Du fick en helt fantastisk och minnesvärd dag av Din..”

  • JÖRGEN » Rörd, nästan vispad....:  ”Grattis till halvseklet!!!!!!!!!! önskar kristina o jörgen”

  • Andreas Wetterberg » Vilken present.....:  ”Hej Blomqvistarna! En herrans massa shoppande, mycket käk och hajar, vad mer att..”

  • Kenta » På plats i Fort Lauderdale...:  ”Vem körde ?”

  • Yvonne » På plats i Fort Lauderdale...:  ”Ha ha, ta de nu lugnt.........hi hi. Önskar er alla en underbar semester! Kram”

  • Mårten » Det blir Grekland i höst igen...:  ”Vad blir egentligen kölsvin på engelska? Jag menar när man skall presentera sig ..”

  • Andreas » Det blir Grekland i höst igen...:  ”Kan det gå på något annat sätt än åt.. LYCKA TILL!”

  • Lise » Ett besök i blå lagunen...:  ”Så härligt! Jag vill också dit.....hur nu det ska gå till, jag känner mig ff sjö..”

  • Ann-Sophie Fridlund » A bumpy ride....:  ”Ja, jag kan bara säga en sak. Jag hade tagit taxi. Icke att jag hade satt mig i ..”

  • Andreas Wetterberg » A bumpy ride....:  ”Skarpt jobb, vila o äventyr, cool semester. Finns det inga regler för båtköpare ..”

  • my » A bumpy ride....:  ”förutom waldemar som springer och visslar någonstans bland skruven. "hälsa mamma..”

  • my » A bumpy ride....:  ”Hej familjen! Låter som ni har det ganska bra trots stormvindar och stormigt ha..”

  • Anna Jensen » Inblåsta på Kithnos:  ”Jag förstår att det inte går någon (sjö)nöd på er, trots allt. Jag skulle gärna ..”

  • jörgen » Kithnos igen....:  ”Ni har det kanonfint och vi fick till en kanonfest i lördags, mycket tack vare e..”

  • my och elin » På plats i Lavrion....:  ”godmorgon! dags att dra sig till jobbet. kom hem runt två igårkväll efter nio t..”

  • Anna » Vad vi är duktiga.....:  ”:o) ni fick i alla fall lite motion! :o) Här hemma är det molning o blåsigt - ..”

  • Andreas Wetterberg » Vi sticker igen...:  ”Det låter som bomull för själen, om det kostar för mycket så säg till, vi salar ..”

  • Anna » Poros:  ”Mmmm alla dessa härliga bilder - jag blir faktiskt lite avundsjuk - men någon må..”

  • Lars Eje » Poros:  ”Ni har det fantastiskt fint! Följer med spänning era vidare äventyr. Hälsa alla!”

  • Helen » Poros:  ”De är detta som kallas livskvalite. Super fina bilder. Förstår att ni mår bra. V..”

  • MariLouis o Lille » Poros:  ”Va gott det ser ut! Kom idag hem från några fantastiska dagar på Bornholm. Vilke..”

  • Eva » Mojito on board...:  ”Det ser verkligen gott och svalkande ut. Visst är det skönt med sommarlov! Forts..”

  • Lillasyster Anna » Mojito on board...:  ”Tycker synd att ni missar värmen i Sverige, och ett dopp i poolen i trädgården o..”

  • Helle » Annette vid rodret:  ”Blomqvist du ser riktigt proffsig ut..! Och vilken sagolik vacker bild på mojito..”

  • Ziggy Bardust » Tiros...:  ”Vad jag vet så kan Ouzo också framställas av druvor och smakar då ungefär som Gr..”

  • Anna Jensen » Tiros...:  ”Alltså, jag tycker att någon borde hämta hem er å det snaraste. Det verkar vara ..”

  • Ove » Tiros...:  ”ja ni Klart at Grekland är det enda seglarriket. herrejävlar va gott ni har/har ..”

  • Lise o Kent » Egina.....:  ”Det känns som ett riktigt äventyr som Ni har framför Er, vi väntar med spänning ..”

Senaste inlägg